ACTIVITATS PARAL·LELES 202419a FIRA D’ARTESANS FAMILIARS

La Fira aplega parades de diversos tipus d’artesania dedicada a tota la família.
Dies i horari: ds. 4 de maig, d’11 a 21 h i dg. 5 de maig, de 9 a 20 h
Lloc: al voltant de l’IEI19a FIRA D’ARTESANS DE TITELLES

La Fira acull un seguit de parades d’artesans dedicades als titelles.
Dies i horari: ds. 4 de maig, d’11 a 21 h i dg. 5 de maig, de 9 a 20 h
Lloc: davant de la Catedral
LA TERRASSETA DE LA FIRA

Espai per fer el vermut, dinar i sopar.
Dies i horari: dv. de 18 a 2 h, ds. de 10.30 a 3 h i dg. de les 11 a les 20 h
Lloc: Pl. Esteve CuitoTITELLES A L’APLEC

La companyia guanyadora del Premi Drac D’or FECOLL 2023, actuarà en el marc de l’Aplec del Caragol 2024.

Companyia: Jam
Espectacle: L’Actitud
Dia i hora: dg. 26 de maig, a les 11.30 h
Lloc: Camps Elisis – Aplec del Caragol (Lleida)
Durada: 55’
Públic: Familiar
Preu: Gratuït

De dificultats sempre n’hi ha. I si no, apareixen del no-res. L’actitud amb què cadascú s’hi enfronta és clau. I qui millor que un pallasso per demostrar-nos-ho? Sobre l’escena, un pallasso i un food truck. Segur que només hi veieu això?
TITELLES AL TERRITORI

La Fira de Titelles, juntament amb la Diputació de Lleida (Institut d’Estudis Ilerdencs), faran arribar dues actuacions de titelles al territori.

Companyia: Di Filippo Marionette
Espectacle: Piuma
Dia i hora: dg. 5 de maig, a les 12.30 h
Lloc: La Mercantil (Balaguer)
Durada: 30’
Públic: Familiar
Preu: Gratuït

Companyia: Di Filippo Marionette
Espectacle: Variations
Dia i hora: dg. 5 de maig, a les 18 h
Lloc: La Mercantil (Balaguer)
Durada: 55’
Públic: Familiar
Preu: 10 € / Menors 6 €
Venda d’entrades: www.salamercantil.cat

Les persones que hi vagin en tren, podran demanar que se’ls retorni el preu del bitllet presentant-lo al teatre.
BORJA SAND ART

TALLER FAMILIAR BORJA SAND ART
L’artista Borja González, de la companyia Borja Sand Art, que actuarà a la Fira de Titelles, realitzarà un taller familiar per ensenyar la tècnica dels seus espectacles: l’art amb sorra, utilitzant una taula de llum artesanal, en la que tots els participants, seguint les directrius de l’artista, puguin deixar lliure la seva creativitat.

Dia i hora: ds. 4 de maig, a les 18 h
Lloc: Centre d’Art La Panera
Durada: 75’
Públic: Familiar
Preu: 6 € - Un infant + un adult acompanyant
Venda d’entrades: www.titelleslleida.com

STTRIPTEASE ORIGEN DE BORJA SAND ART
La Fira organitza per a tots els espectadors que hagin anat a veure l’espectacle Origen, a participar en el col·loqui que tindrà lloc després conjuntament amb la companyia.

Dia i hora: dg. 5 de maig, a les 12.45 h
Lloc: Teatre Escorxador. Sala 1
Durada: 30’
Públic: Familiar i professionals
Preu: Gratuït

ESCULTURES I TITELLES

Per tercer any la Fira de Teatre de Titelles de Lleida conjuntament amb l’Escola d’Art i Superior de Disseny Ondara de Tàrrega, convida els alumnes a col·laborar ambientant el vestíbul del Teatre Escorxador amb la presència d’escultures, per donar la benvinguda a tots els artistes, programadors, agents i públic assistent que ens visiten aquests dies a la ciutat de Lleida.
Es tracta d’un projecte que neix amb la voluntat de donar a conèixer i potenciar els joves artistes i l’escola Ondara en el món cultural dins la Fira de Titelles. Les obres romandran exposades del 2 al 5 de maig de 2024.APROFITA LA FIRA I VISITA EL MUSEU DE LLEIDA

Presenta una entrada de qualsevol espectacle de la Fira els dies 2, 3, 4 i 5 de maig i et regalem una invitació per visitar el museu. Si hi vas fins el 31 de maig, t’ho bescanviaran per una entrada reduïda.EXPOSCIÓ PUPPETS & VINYL

Mostra de portades de vinils en què els titelles i els objectes són els protagonistes dels discs d’artistes de renom i prestigi.

Dies: del 2 d’abril al 5 de maig
Horari: de dll. a dv., de 9 a 19 h i Ds. de 9 a 14 h
Lloc: Fecoll
Preu: Gratuït
FOCUS COREA

La Fira de Titelles obre les portes al Chuncheon Puppet Festival de Corea del Sud, per potenciar intercanvis amb altres professionals del sector i perquè puguin internacionalitzar el seu treball en l’art titellaire.
Per donar visibilitat a totes les seves vessants artístiques, comptarem amb la presència de nombrosos representants de les diferents entitats relacionades amb els titelles de Corea del Sud i, a més, podrem gaudir d’una mostra, veure una exposició de titelles tradicionals coreans i de dos presentacions en el marc de les 16es Jornades Tècniques de la Fira, dirigides als professionals.

EXPOSICIÓ TITELLES TRADICIONALS COREANS
Mostra plàstica de titelles tradicionals coreans

Dies: del 2 al 5 de maig
Horari: dj. 2 de maig, de 15 a 18 h, dv. 3 de maig, de 9 a 18 h, ds. 4 de maig, d’11 a 14 h i de 17 a 20 h i dg. 5 de maig, d’11 a 14 h
Lloc: Arxiu Històric de Lleida
Preu: Gratuït

PRESENTACIONS DINS LES JORNADES TÈCNIQUES
Ens explicaran l’ampli ventall d’activitats que es duu a terme des del Chuncheon Puppet Theatre de Corea, a través del Festival de Titelles de Chuncheon, el seu Museu, el Teatre de Titelles, la companyia de titelles, la Fundació i el treball per a la comunitat.PROJECTE LA CIUTAT DE LES LLUMS

L’artista David Zuazola presenta el seu projecte La ciutat de les llums, coproduït amb el Museu de Lleida i la Fira de Titelles, que té com a objectiu unificar la visió que els habitants tenen de la seva pròpia ciutat i convertir-la en espectacle.
Per mitjà d’un treball conjunt amb diferents ciutadans i ciutadanes que han explicat la seva visió de Lleida, s’ha creat el text de l’espectacle. L’escenografia és una col·laboració de l’escola d’Art i Superior de Disseny Ondara (que ha seguit amb l’activitat d’edicions anteriors, Escultures i Titelles), la Universitat de Lleida, el Servei Ocupacional de Ciutat Campus de Fundació Aspros, la Coral Shalom i els escolars de la ciutat, mitjançant el projecte Titelles a les escoles. L’alumnat de l’escola de música l’Intèrpret, ha compost la música. Una col·laboració que ha comptat, per tant, amb alumnes de primària, secundària, batxillerat, cicles formatius i universitat, coordinats per l’artista David Zuazola.
Una gran maqueta de la nostra ciutat, Lleida, i un espectacle basat en la seva història esdevindran l’eix principal d’aquest projecte que ja s’ha realitzat a Sarajevo (Bòsnia), Chuncheon i Incheon (Corea del Sud), Timisoara (Romania), Varsovia (Polònia), Tolosa (Espanya) i Kraguevac (Sèrbia). Lleida se suma a aquest llistat de ciutats, en un projecte transversal que aglutina diferents entitats, escoles i ciutadans i ciutadanes de Lleida.

ACTUACIONS LA CIUTAT DE LES LLUMS

Dies i horaris durant la Fira de Titelles: dv. 3 de maig, a les 9 h, ds. 4 de maig, a les 10 h i a les 19.30 h i dg. 5 de maig, a les 10.30 h (traducció a la llengua de signes) i a les 17.30 h
Lloc: Museu de Lleida. Sala d’exposicions temporals
Durada: 60’
Públic: Familiar
Preu: 7 €
Venda d’entrades: www.titelleslleida.com

Nit dels Museus
Dia i horari: ds. 18 de maig, a les 20 h i a les 22 h
Idioma: Català i traducció a la llengua de signes
Preu: Gratuït
Reserva d’entrades: www.museudelleida.cat


EXPOSICIÓ LA CIUTAT DE LES LLUMS
Un recorregut per l’interior de l’escenografia de l’espectacle La ciutat de les llums, en què l’espectador podrà gaudir i descobrir les creacions que en formen part.

Dies i horaris: dj. 2 de maig, de 12 a 14 h,
Dm. 7 i dc. 8 de maig, de 10 a 14 h i de 16 a 18 h
Dj. 9 i dv. 10 de maig, de 16 a 18 h
Ds. 11 i dg 12 de maig, de 10 a 14 h
Del 14 al 17 de maig, de 16 a 18 h
Ds. 18 de maig, de 10 a 14 h i de 16 a 18 h
Dg. 19 de maig, de 10 a 14 h
Lloc: Museu de Lleida. Sala d’exposicions temporals
Preu: Gratuït

ACTUACIONS ESCOLARS
Al voltant de 500 escolars podran gaudir de l’estrena de l’espectacle La ciutat de les llums i conèixer la història de la ciutat de Lleida a través dels titelles i els objectes, els dies 9, 10, 14, 15, 16 i 17 de maig.
DEL LLAPIS A L’ESCENARI - LLIBRE DE JOAN-ANDREU VALLVÉ

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE: DEL LLAPIS A L’ESCENARI
En el marc del 35è aniversari de la Fira de Titelles, es durà a terme la presentació del nou llibre de Joan-Andreu Vallé, Del llapis a l’escenari, amb el suport de Pagés Editors, la Diputació de Lleida – Institut d’Estudis Ilerdencs, l’Ajuntament de Lleida, l’Institut de Teatre i el Centre de Titelles de Lleida.
En aquest llibre, de la ma del seu autor en Joan-Andreu Vallvé, farem un recorregut per la seva vida i trajectòria, i descobrirem el camí que el va dur al món dels titelles. Una professió a la que s’hi ha dedicat amb estima, passió i dedicació durant més de 50 anys.

Joan-Andreu Vallvé Cordomí
Barcelona, 1948. Llicenciat en Belles Arts i en Escenografia. S’inicia en el món de l’art a través de la il·lustració, la pintura i el teatre de titelles. Crea l’Escola de Titelles a l’Institut del Teatre, on hi exerceix de director i professor. L’any 1986, amb Julieta Agustí, crea i dirigeix el Centre de Titelles de Lleida i la Fira de Titelles. És autor de contes, dramaturg, escenògraf i director d’escena. Els seus muntatges amb el Centre de Titelles han estat presents en nombroses programacions i festivals internacionals d’arreu i en escenaris com el Palau de la Música Catalana, el Teatre Nacional de Catalunya o el Gran Teatre del Liceu.Presentació a la Fira de Titelles de Lleida
Dia i hora: dj. 2 de maig, a les 19.45 h
Lloc: La Llotja. Sala Leandre Cristòfol
Durada: 30’

Altres presentacions:
Es farà una presentació a l’Institut del Teatre de Barcelona. Trobareu més informació a www.titelleslleida.com

Venda de llibres durant la Fira:
Es podrà comprar el llibre a la secretaria de la Fira.


EXPOSICIÓ: DEL LLAPIS A L’ESCENARI
Exposició sobre la creació del titella-personatge i el procés de creació d’un espectacle, a partir dels esbossos i ensenyances de creador del Centre de Titelles de Lleida, Joan-Andreu Vallvé.

Dies: del 2 al 4 de maig
Horari: dj. 2 de maig, d’11 a 14 h i de 16 a 23 h
Dv. 3 de maig, de 10 a 14 h i de 16 a 20 h
Ds. 4 de maig, de 18.30 a 21 h
Lloc: La Llotja. Vestíbul
Preu: Gratuït