ACTIVITATS PROFESSIONALS15es JORNADES TÈCNIQUES
Un any més la Fira aposta per generar espais de reflexió, debat i presentacions entorn al sector dels titelles i per fomentar el networking entre professionals. Un punt de trobada per als professionals del sector, entitats creatives, divulgatives o professionals relacionats amb aquest camp artístic i destinat a divulgar-ne la seva tasca cultural.

En aquesta edició les Jornades Professionals tindran lloc a la Llotja, de 9 a 17 hores.


  DILLUNS 24 D’ABRIL

TALLER COFAE
Saps tot el que t’ofereix una Fira?

Dirigit a professionals de les arts escèniques
Horari: de 10.30 a 12.30 h
Lloc: Online
Inscripció: és necessari estar acreditat a la Fira i inscriure’s al taller
Coorganitzada amb COFAE

En col·laboració amb COFAE s’impartirà una càpsula formativa que pretén compartir dinàmiques i estratègies en referència als continguts artístics, les lògiques de mercat i les trobades de treball en el espai/temps d’una fira d’Arts Escèniques.
Ens preguntarem com podem treure el màxim partit a una fira d’arts escèniques, doncs el model de fira ha evolucionat en el temps, arribant a ser una programació concentrada en uns dies puntuals en un mercat i que, els darrers anys, s’ha vist complementada per un extens programa d’activitats professionals de trobada, de mediació i transversals (networking, assemblees, presentacions de llibres, de projectes, tallers, intercanvis, etc.)
Tenint en compte la realitat d’aquesta evolució de format i coneixent el perfil dels professionals que assisteixen a les fires d’arts escèniques, a través dels estudis presentats per COFAE, es proposa aquesta càpsula formativa.


Les conductores / mediadores d’aquest taller seran:
Abigail Ballester Ariño, gerent de la TTP, Associació Professional de Teatre per a Tots els Público de Catalunya.
Margarida Troguet Taull, gestora escènica curatorial i vicepresidenta del CoNCA, Consell Nacional de la Cultura i de les Arts de Catalunya.
  DIVENDRES 5 DE MAIG

TTPforma: Puppet Motion

Dirigit a professionals de les arts escèniques
Horari: de 10 a 11 h
Lloc: Foller principal – La Llotja
Inscripció: és necessari estar acreditat a la Fira i inscriure’s a la jornada
Coorganitzada amb la TTP

En aquesta nova TTPforma coorganitzada per la TTP (Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics) i la Fira de Titelles, volem reivindicar el protagonismes dels curtmetratges i pel·licules en què els titelles i objectes en són protagonistes, com una vessant més de l’art titellaire. Es parlarà sobre la motivació que duu a les companyies a avesar-se en aquest nou art i tanmateix les dificultats amb les que es troben, sobretot a nivell pressupostari comparant el món cinematogràfic i el de les Arts Escèniques.

Moderarà la jornada Alfred Sesma.
Comptarem amb la presència de les companyies Andrea Díaz Reboredo i Trukitrek.
Seguidament, s’obrirà un torn de paraula amb els assistents per generar un espai de debat i consulta amb els ponents.
PRESENTACIONS PROFESSIONALS
Dirigit a professionals de les arts escèniques

Horari: d’11.30 a 13.30 h
Lloc: Sala Martina Castells – La Llotja
Inscripció: és necessari estar acreditat a la Fira i inscriure’s a la jornada

Vermut Tropical de la companyia Mama Calypso
La companyia Mama Calypso ens explicarà el projecte creatiu en el que estan treballant i dissabte, en el marc de la Fira, podrem gaudir d’una mostra del work in progress d’aquest projecte en que pretenen convertir el seu concert de sempre en un espectacle modern i proven d’adaptar-se als requisits del mercat.

Companyia Xirriquiteula Teatre
La Companyia Xirriquiteula Teatre presentarà la seva propera creació: VAI VIA...
Un espectacle en gestació. De petit format. Amb poques paraules i molt de swing!
Una coproducció amb la cia. danesa ZEBU i direcció d'escena de l'experimentat dramaturg, actor i director holandés Marc Van der Velden.
Estrena 2024!

Títeres en la Montaña
Comptarem amb la presencia de la companyia Trapusteros Teatro, que ens explicaran aquest festival jove que el passat 2022 va celebrar la seva primera edició i que té la seva seu – La Borda del Títere – a Aguinaliu, un petit poble de 18 habitants, situat a les muntanyes del pre-pirineu Aragonès, municipi de Graus, comarca de la Ribagoza. La Borda del Títere es troba en una antiga casa de camp que va estar pràcticament en ruïnes i deshabitada durant més de 40 anys i que, recentment, va ser rehabilitada pel Grup Trapusteros Teatro.Museu Internacional dels Titelles de Catalunya
Coneixerem de primera mà en què consisteix el MIT; un espai per al descobriment i el coneixement col·lectiu. El primer museu a Catalunya que dóna a conèixer l’art del titella des de les formes tradicionals fins a les contemporànies i mostra el seu potencial patrimonial, artístic, educatiu i terapèutic.

La Cremallera: un espai de creació i residències artístiques
Coneixerem tota l’activitat que es duu a terme des de La Cremallera.
En un edifici situat a Ribes de Freser, entre el Castell de Sant Pere i el Cremallera per pujar a la Vall de Núria, en rehabilitació per poder convertir-lo en un espai de creació artística i residència. L'equipament estarà dotat: d'una sala d'assaig, d'un espai de coworking, d'uns apartaments per poder fer estades en residència i d'un cafè-teatre. A més, s’engegaran des del mateix espai dos projectes d'arts escèniques en paral·lel a la seva activitat: el Festival Cremallera o Ripollès creatiu.

Sala La Mercantil
La Sala Mercantil és un espai d’arts escèniques independent i privat que neix amb la voluntat d’esdevenir una sala contemporània per a totes les persones. La sala ofereix una programació regular, realitza produccions pròpies i organitza activitats culturals i formatives dins del món escènic. Els seus directors ens exposaran totes les activitats que s’hi duen a terme.

Festivals Nacionals de Titelle
Ronda de presentacions dels festivals nacionals assistents a la 34a Fira de Titelles

Festivals Internacionals de Titelles
Ronda de presentacions dels festivals internacionals assistents a la 34a Fira de Titelles.PUPPET MOTION
Dirigit a professionals de les arts escèniques

Horari: de 13.45 a 14.15 h
Lloc: Sala Leandre Cristòfol
Durada: 30’

Projecció de 4 curtmetratges, un de la companyia Andrea Díaz Reboredo i tres de la companyia Trukitrek.

textoSPEED MEETING DE LA FIRA DE TITELLES DE LLEIDA
Dirigit a professionals de les arts escèniques

Horari: de 16 a 17 h
Lloc: Sala Martina Castells – La Llotja
Inscripció: és necessari estar acreditat a la Fira i inscriure’s a la jornada
Coorganitzada amb la TTP

Reunions ràpides de 10 minuts de durada entre programadors i companyies, per facilitar que es coneguin i hi hagi contacte entre ells, l’intercanvi i presentació de projectes i potenciar les possibilitats de negoci. Les companyies que hi vulguin assistir s’hi hauran d’inscriure. Des de TTP es gestionarà l’agenda per tal que uns i altres es puguin reunir.
RECEPCIÓ JURATS
L’equip de la Fira dona la benvinguda als membres de les diferents categories de jurat, donant pautes de treball i funcionament dels Premis Drac d’Or. Al voltant de 30 persones, directors i programadors de diferents festivals i fires, formen part d’aquest jurat.RESIDÈNCIA ARTÍSTICA
La Fira acull la residència de la companyia catalana Mama Calypso, per tal que pugui treballar en la presentació de la mostra work in progress de l’espectacle Vermut Tropical de Mama Colapso, en el marc de la Fira.

texto