ACTIVITATS PROFESSIONALSUn any més la Fira aposta per generar espais de reflexió, debat i presentacions entorn al sector dels titelles i per fomentar el networking entre professionals. Un punt de trobada per als professionals del sector, entitats creatives, divulgatives o professionals relacionats amb aquest camp artístic i destinat a divulgar-ne la seva tasca cultural.

RESIDÈNCIES ARTÍSTIQUES

BORJA SAND ART
La Fira acull la residència de la companyia catalana Borja Sand Art, per tal que pugui treballar en l’estrena de seu nou espectacle Origen, en el marc de la Fira.

DAVID ZUAZOLA
Tanmateix, la Fira acull la residència artística de David Zuazola, perquè durant els dos mesos anteriors a la Fira, pugui treballar en l’estrena de La ciutat de les llums.


  DIJOUS 2 DE MAIG

TROBADA DE RESPONSABLES DE PROGRAMACIÓ
MUNICIPAL D'ARTS ESCÈNIQUES I MÚSICA
Per primera vegada la Fira acull aquesta trobada en el marc de les 16es Jornades Tècniques de la Fira i obre les portes a tots els programadors i tècnics assistents perquè puguin, tanmateix, descobrir la Fira i participar de les diferents activitats.
El Programa.cat és una eina de suport del Sistema Públic d’Equipaments Escènics i musicals de Catalunya (SPEEM), que permet que el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i les diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona subvencionin les programacions estables professionals d’arts escèniques i música municipals, finançant una part de la seva contractació i reforçant conjuntament les polítiques de difusió artística i de promoció cultural dels municipis catalans.
El Departament de Cultura i les quatre diputacions catalanes organitzen semestralment una trobada de responsables i personal tècnic de programació municipal on s’ofereix informació d’interès per a les programacions i es presenten els espectacles i concerts recomanats pels grups de treball d’arts escèniques, música i espectacles familiars de la Comissió Assessora de Programa.cat. En aquesta ocasió, la trobada també comptarà amb informació d’interès d’algunes de les properes fires d’arts escèniques i música.

Horari: d’11 a 14 h
Lloc: La Llotja. Sala Leandre Cristòfol
Públic: responsables i personal tècnic de programació municipal
Coorganitzada amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de Promoció Cultural i BibliotequesINAUGURACIÓ PROJECTE LA CIUTAT DE LES LLUMS
La Fira conjuntament amb el museu de lleida i tota la resta de col·laboradors, inaugurarà l’exposició i donarà el tret de sortida a la representació de l’espectacle La ciutat de les llums, creat per David Zuazola.

Hora: a les 12 h
Lloc: Museu de Lleida. Sala d’exposicions temporals
Públic: ProfessionalREUNIÓ JURATS
L’equip de la Fira dóna pautes de treball i funcionament dels Premis Drac d’Or. Al voltant de 30 persones, directors i programadors de diferents festivals i fires, formen part d’aquest jurat.PRESENTACIONS PROFESSIONALS

Festivals Nacionals de Titelles
Ronda de presentacions dels festivals nacionals assistents a la 35a Fira de Titelles

Festivals Internacionals de Titelles
Ronda de presentacions dels festivals internacionals assistents a la 35a Fira de Titelles.

Horari: de 16 a 17 h
Lloc: La Llotja. Sala Leandre Cristòfol
Inscripció: és necessari estar acreditat a la Fira i inscriure’s a la jornada
Públic: ProfessionalSTANDS D’INSCRIPCIONS
La Fira vol donar visibilitat a totes les companyies que s’han inscrit amb els seus espectacles a la 35a Fira de Titelles i finalment, no han entrat a la programació, perquè també puguin mostrar els seus treballs i projectes als professionals acreditats a la Fira.

Horari: de 17.15 a 19.15 h
Lloc: La Llotja. Sala Martina Castells
Inscripció: és necessari estar acreditat a la Fira i inscriure’s a la jornada
Públic: ProfessionalPRESENTACIÓ LLIBRE DEL LLAPIS A L’ESCENARI – JOAN-ANDREU VALLVÉ
Joan-Andreu Vallé, presentarà el seu nou llibre Del llapis a l’escenari, en què s’expliquen els més de 50 anys de trajectòria en el món dels titelles i les arts escèniques, la creació del Centre de Titelles, la Fira de Titelles i es fa un recorregut per tots els seus espectacles.

Horari: de 19.45 a 20.15 h
Lloc: La Llotja. Sala Leandre Cristòfol  DIVENDRES 3 DE MAIG

TTPFORMA

Generació d’imatges amb intel·ligència artificial
En aquesta nova TTPforma coorganitzada per la TTP (Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics) i la Fira de Titelles, parlarem sobre què és la intel·ligència artificial, com funciona i les seves possibilitats aplicades a les arts escèniques amb Jordi V. Pou.
De què parlem quan parlem de generació d’imatges amb IA? Què és i com funciona explicat de manera senzilla. Com s’entrenen els models de generació d’imatge i d’on surten les imatges que generen?
Es resoldran dubtes sobre conflictes amb els drets d’autor en l’entrenament dels models i sobre qui és l’autor de les imatges generades. On som?
Es desfaran mites. Les mans i els minions. La realitat sobre el que es pot i no es pot fer actualment, més enllà d’opinions interessades de totes bandes.

Jordi V. Pou
Web de projectes: www.jordivpou.info
Instagram: https://www.instagram.com/jordivpou/
Des dels anys 90 es dedica professionalment a la fotografia, treballant en àmbits molt diversos, des de la fotografia de premsa i documental a la docència, sense oblidar mai el seu treball més creatiu.
El seu treball se centra en la intersecció entre dos pols de treball ben definits. Per un costat, la voluntat expressa de cercar les seves imatges en la més estricta proximitat, en els espais més íntims i coneguts. Per altra banda, qüestionar-se els usos de la mateixa fotografia, cercant els seus límits, tant en l’aspecte més tècnic com en el vessant de la representació i el sentit. Els seus projectes més recents investiguen la interacció de la fotografia amb l’evolució tecnològica, treballant amb intel·ligència artificial per qüestionar els límits del llenguatge fotogràfic.
La seva obra forma part de col·leccions privades i públiques, destacant la Col·lecció Nacional de fotografia de la Generalitat de Catalunya i el fons d’art de l’Ajuntament de Lleida. El seu treball s’ha pogut veure nacionalment i internacionalment en exposicions individuals i col·lectives. Ha exposat en festivals com FotoEspaña, Panoràmic, Primavera Fotogràfica o Embarrat, i també en centres d’art com La Panera de Lleida o Arts Santa Mònica. Ha fet conferències en festivals de fotografia com l’Embarrat o el Latitudes. A més, ha impartit cursos en universitats com la Menéndez Pelayo, la Pompeu Fabra o la Universitat de Lleida.

Horari: de 10 a 12 h
Lloc: La Llotja. Foller principal
Inscripció: és necessari estar acreditat a la Fira i inscriure’s a la jornada
Públic: Professional
Coorganitzada amb la TTPPRESENTACIONS PROFESSIONALS

UNIMA Catalunya
Presentació dels plans d'acció i dels treballs de representació que s’estan duent a terme davant organismes i entitats i de les comissions de treball i els seus objectius.

Museu de les Arts Escèniques de l’Institut del Teatre
L’equip del MAE ens explicarà les activitats i projectes que es realitzen des del Museu i el Centre de Documentació.

RITTO - Red de Festivales Internacionales de
Teatro de Títeres y Objetos de Otoño

Ens presentaran les activitats i projectes que estan teixint per a aquest 2024.
RITTO és col·laboració, coordinació i comunicació entre els seus festivals, que treballen junts per teixir una Xarxa de qualitat i professionalitat.

NILAK
Coneixerem el projecte Nilak; un espai escènic itinerant que viatja per aquelles comarques, que segons les dades del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya no tenen un teatre (1 de cada 4), amb la voluntat de poder construir un teatre i apropar les arts escèniques contemporànies a qualsevol població.

Chuncheon Puppet Theatre
Els seus representants ens explicaran l’ampli ventall d’activitats que es duu a terme des del Chuncheon Puppet Theatre de Corea, a través del Festival de Titelles de Chuncheon, el seu Museu, el Teatre de Titelles, la companyia de titelles, la Fundació i el treball per a la comunitat.

Horari: de 12.30 a 13.20 h
Lloc: La Llotja. Sala Martina Castell
Inscripció: és necessari estar acreditat a la Fira i inscriure’s a la jornada
Públic: ProfessionalPUPPET MOTION
Projecció del curtmetratge Wireless, coproduït per les companyies Trukitrek i Zero en Conducta.

Horari: de 13.45 a 14.15 h
Lloc: La Llotja. Sala Leandre Cristòfol
Públic: ProfessionalSPEED MEETING DE LA FIRA DE TITELLES DE LLEIDA
Reunions ràpides de 10 minuts de durada entre programadors i companyies, per facilitar que es coneguin i hi hagi contacte entre ells, l’intercanvi i presentació de projectes i potenciar les possibilitats de negoci.
Les companyies que hi vulguin assistir s’hi hauran d’inscriure. Des de la TTP es gestionarà l’agenda per tal que uns i altres es puguin reunir.

Horari: de 16 a 17 h
Lloc: La Llotja. Sala Martina Castells
Inscripció: és necessari estar acreditat a la Fira i inscriure’s a la jornada
Públic: Professional
Coorganitzada amb la TTP


  DISSABTE 4 DE MAIG

MASTER CLASS
L’artista Borja González, de la companyia Borja Sand Art, que actuarà a la Fira de Titelles, impartirà una Master Class per ensenyar la tècnica dels seus espectacles: l’art amb sorra, utilitzant una taula de llum, en la que tots els participants, seguint les directrius de l’artista, puguin deixar lliure la seva creativitat i aprofundir en aquesta tècnica.

Horari: de 10 a 12 h
Lloc: Centre d’Art La Panera
Inscripció: és necessari estar acreditat a la Fira i inscriure’s a la jornada
Públic: Professional
Companyia: Borja Sand Art  DIUMENGE 5 DE MAIG

STTRIPTEASE ORIGEN DE LA COMPANYIA BORJA SAND ART
Arriba un nou “sTTriPtease” a la Fira, una trobada que ens permetrà intercanviar idees, créixer i evolucionar com a professionals. Després de veure l’espectacle ens trobarem, creadors i públic per tal de compartir idees en un debat que ha de girar entorn de tots aquells elements que fan ric un espectacle.
Despullarem els processos de creació d’aquesta obra, per descobrir allò que hi ha darrere i que no es veu a simple vista, buscant conèixer diferents formes de treballar així com les idees creatives que envolten la producció d’una obra.
La companyia ens acompanyarà en aquest punt de partida per crear debat, discussió i intercanvi d’idees sobre els processos de producció en els espectacles familiars. Una forma entretinguda, pràctica i efectiva de créixer i millorar entre tots, tant per la companyia que exposa la seva feina com per tots aquells que hi assistim.

Horari: de 12.45 a 13.15 h
Lloc: Teatre Escorxador. Sala 1
Públic: Professionals i familiar
Companyia: Borja Sand Art
CLOENDA I NIT DE PREMIS
Tindrà lloc el diumenge 5 de maig a l’Espai Orfeó.
La resolució dels premis també es publicarà al web de la Fira de Titelles.
Acte dirigit a professionals acreditats a la Fira i conduit per la companyia Campi Qui Pugui, amb el seu espectacle Cacos.