ACTIVITATS PROFESSIONALS


14es JORNADES TÈCNIQUES

Un any més la Fira aposta per generar espais de reflexió, debat i presentacions entorn al sector dels titelles i per fomentar el networking entre professionals. Un punt de trobada per als professionals del sector, entitats creatives, divulgatives o professionals relacionats amb aquest camp artístic i destinat a divulgar-ne la seva tasca cultural.

En aquesta edició les Jornades Professionals tindran lloc al Conjunt Monumental Turó Seu Vella, de 9 a 17 hores.


DILLUNS 25 D’ABRIL


TALLER COFAE
Saps tot el que t’ofereix una Fira?

Dirigit a professionals de les arts escèniques
Horari: de 10.30 a 12 h
Lloc: Online
Inscripció: és necessari estar acreditat a la Fira i inscriure’s al taller Coorganitzada amb COFAE

En col•laboració amb COFAE s’impartirà una càpsula formativa que pretén compartir dinàmiques i estratègies en referència als continguts artístics, les lògiques de mercat i les trobades de treball en el espai/temps d’una fira d’Arts Escèniques.
Ens preguntarem com podem treure el màxim partit a una fira d’arts escèniques, doncs el model de fira ha evolucionat en el temps, arribant a ser una programació concentrada en uns dies puntuals en un mercat i que, els darrers anys, s’ha vist complementada per un extens programa d’activitats professionals de trobada, de mediació i transversals (networking, assemblees, presentacions de llibres, de projectes, tallers, intercanvis, etc.)
Tenint en compte la realitat d’aquesta evolució de format i coneixent el perfil dels professionals que assisteixen a les fires d’arts escèniques, a través dels estudis presentats per COFAE, es proposa aquesta càpsula formativa.

Les conductores / mediadores d’aquest taller seran:
Abigail Ballester Ariño, gerent de la TTP, Associació Professional de Teatre per a Tots els Público de Catalunya.
Margarida Troguet Taull, gestora escènica curatorial i vicepresidenta del CoNCA, Consell Nacional de la Cultura i de les Arts de Catalunya.

DIVENDRES 29 D’ABRIL


TTPFORMA
L’escenografia i el seu pes en les produccions

Dirigit a professionals de les arts escèniques
Horari: de 10.15 a 11.30 h
Lloc: Casa de la Volta – Turó Seu
Inscripció: és necessari estar acreditat a la Fira i inscriure’s a la jornada
Coorganitzada amb la TTP

En aquesta nova TTPforma coorganitzada per la TTP (Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics) i la Fira de Titelles, volem posar sobre la taula i generar debat al voltant del pes que l’escnografia té en les produccions d’arts escèniques.
Comptarem amb la presència de Llorenç Corbella, Joan Pena i Teresa del Junco.
Seguidament, s’obrirà un torn de paraula amb els assistents per generar un espai de debat i consulta amb els ponents.PRESENTACIONS DE PROJECTES
Dirigit a professionals de les arts escèniques
Horari: de 11.45 a 13.15 h
Lloc: La Canonja – Turó Seu
Inscripció: és necessari estar acreditat a la Fira i inscriure’s a la jornada

PROCREA - Convocatòria per al suport a la creació d’espectacles de teatre de titelles, visual i d’objectes.
PROCREA neix amb la intenció de promoure la reflexió al voltant de la creació en sector del teatre de titelles, visual i d’objectes per recolzar, concretament, les posades en escena amb públic, prèvies a les seves estrenes. En la primera edició el 2023 acollirà una companyia o artista per realitzar tres posades en escena prèvies a l’estrena i en tres espais escènics diferents.

PROCREA vol genera un diàleg post funció entre artistes i públic. Amb dades transparents i tangibles sobre el procés de creació i la realitat de la companyia o artista, promouen una visió artística i rigorosa i crear així, nous públics amb mirada transversal sobre els processos creatius i la professió.

COMPANYIA ZERO EN CONDUCTA
La companyia presentarà el seu nou projecte, consistent en l’enregistrament del seu primer llargmetratge.

PROJECTE ANEM AL CARRER
Anem al Carrer” és una acció impulsada per l’Associació Plataforma d’Arts de Carrer, que és basa en la programació d’arts de carrer per ser gaudida per l'alumnat d’escoles i instituts de Catalunya, durant el primer trimestre del calendari lectiu de cada curs escolar.

FESTIVALS NACIONALS DE TITELLES
Ronda de presentacions dels festivals nacionals assistents a la 33a Fira de Titelles.

FESTIVALS INTERNACIONALS DE TITELLES
Ronda de presentacions dels festivals internacionals assistents a la 33a Fira de Titelles.

SPEED MEETING DE LA FIRA DE TITELLES DE LLEIDA
Dirigit a professionals de les arts escèniques
Horari: de 16 a 17 h
Lloc: Casa de la Volta – Turó Seu Vella
Inscripció: és necessari estar acreditat a la Fira i inscriure’s a la jornada
Coorganitzada amb la TTP

Reunions ràpides de 10 minuts de durada entre programadors i companyies, per facilitar que es coneguin i hi hagi contacte entre ells, l’intercanvi i presentació de projectes i potenciar les possibilitats de negoci.
Les companyies que hi vulguin assistir s’hi hauran d’inscriure. Des de TTP es gestionarà l’agenda per tal que uns i altres es puguin reunir.RECEPCIÓ JURATS
L’equip de la Fira dóna la benvinguda als membres de les diferents categories de jurat, donant pautes de treball i funcionament dels Premis Drac d’Or.
Al voltant de 25 persones, directors i programadors de diferents Festivals i Fires, formen part d’aquest jurat.


RESIDÈNCIA ARTÍSTICA
La Fira acull la residència de la companyia catalana Rauxa, per tal que pugui treballar en la seva propera producció.
Tanmateix, es realitzarà un assaig obert durant la primera quinzena d’octubre de 2022, abans de la seva estrena al novembre.


VISITA A LA SEU VELLA
El Consorci del Turó de la Seu Vella de Lleida ofereix a tos els professionals inscrits a la Fira, la possibilitat de visitar i coneixer la història de l’edifici més emblemàtic de la ciutat i dels espais que acolleixen les jornades professionals i espectacles de la Fira de Titelles.