PUPPET MOTIONDes de fa uns anys, algunes companyies de titelles, objectes i ombres, han fet el salt a la gran pantalla i han produït pel·licules i curtmetratges, en els que els titelles i objectes en són els protagonistes.

La Fira sempre ha estat al costat d’aquestes produccions, presentant curtmetratges d’animació i estrenes de pel·licules. En aquesta edició, tornem a obrir aquesta finestra cinematogràfica per apropar un cop més, a professionals i públic, curmetratges en que els titelles i objectes en són els actors principals.

Dia i horaris: ds. 10.30 h, 11.30 h, 12.30 h i 13.30 h
Lloc: Sala Projeccions Biblioteca Pública
Preu: Gratuït
Durada: 30’
Familiar


  EN CARTELLERA A LA FIRA DE TITELLES

ANDREA DÍAZ REBOREDO
texto

PRECUELA
El tancament i l’absència s’instauren. El món es fa més petit, tàctil. Cada racó de la casa és un refugi. Com en la infància, juguem a crear micromons. Realitats pròpies, jardins interiors, en què podem imaginar el que hi ha fora. Ens convertim en arquitectes de la nostra fantasia, en jutges amb les nostres pròpies lleis i en habitants d’un món particular. Convivim amb les nostres idees, les mateixa que, més enllà d’aquests murs, construiran un futur.
TRUKITREK

CAN YOU DECIDE
Aquesta és la història d’un músic robot solitari, que lluita entre les ganes de viatjar i fer sonar la seva música per tota la galàxia o tornar a casa per estar amb la noia que estima. Aquest curtmetratge ha estat coproduït per la casa de producció italiana 22S Productions i la companyia de figura Trukitrek. Tots els titelles i l’escenografia han estat creats a partir de material de rebuig.


BALKANIKA
Aquesta és la vertadera història d’en Vladimir Sambol, acordionista i compositor de la ciutat de Rijeka, que per fugir de la guerra, va emigrar a Suècia duent tan sols el seu acordió. Setanta anys després, la filla per fer reviure son pare, regala les seves partitures al grup de música Guappercartò. Així neix “Sambol – Amore migrante”.


THINGS WERE BETTER BEFORE
Perdut enmig de l’oceà profund i contaminat, el capità d’un submarí està cercant un lloc per salvar els seus amics i el seu petit peix. Tankus the Henge i Trukitrek Puppet Company han creat una animació que és al mateix temps bella, per la seva estètica, i punyent pel seu missatge de temàtica ambiental, en particular la mort dels nostres oceans. El film, realitzat completament amb materials de rebuig o reciclats, és una “Wake-up Machine” per l’espectador, que fomenta el pensament verd i sostenible en una societat que necessita despertar-se i començar a fer canvis reals abans no sigui massa tard.